Faza: Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-1 piept de pui (sau jumătate de piept și o pulpă superioară) fără pieliță
- 1 ceapă albă
- 2 morcovi medii
- 1 ardei gras
- ½ țelină
- ½ legătură pătrunjel verde
- ½ legătură mărar verde
- ½ legătură leuștean verde
Pentru dres:
-1 gălbenuș de ou (merg si 2)
- 1 iaurt degresat (sau smântână pentru familie)
Preparare:
Punem carnea tăiată cubulețe sau întreagă
(și o rupeți fășii ulterior) împreună cu legumele tăiate mărunt la
fiert în 2 litrii de apă. Le lăsăm să fiarbă circa 45-50 minute (până se
fierbe carnea și se înmoaie legumele).
Amestecăm gălbenușul cu iaurtul. Tragem
oala de pe foc și luăm câte puțină zeama din oală, și o turnăm peste
galbenuș, din aproape în aproape. Omogenizăm puțin câte puțin și apoi
turnăm totul în oala de ciorbă.
Verdeața o tocați mărunt de tot. Oprim
focul la ciorbiță, adăugăm mărărul, pătrunjelul și leușteanul tocate
mărunt și lăsăm oala cu capacul pus ca să se întrepătrundă aromele.
După cum vedeți eu nu o acresc cu nimic
deoarece nouă așa ne place cum iese. Dacă vreți puteți să puneți niște
oțet ca să fie mai acrișoară.
Dacă vreți puteți să puneți niște oțet ca să fie mai acrișoară.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu