Faza Atac, Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă
Porții - 3-4
Ingrediente:
-6-8 pulpe superioare de pui
- 1 ceapă mică (dacă sunteți la atac sau croazieră PP) sau 2 cepe pentru celelalte faze (PL, consolidare, stabilizare)
- 2 lgt paprica de ardei
- sucul de la un sfert de lămâie (dacă
sunteți la atac sau croazieră PP) sau coaja și sucul de la jumătate de
lămâie (PL, consolidare, stabilizare)
- ½ legătură de pătrunjel verde
- 200 ml supă de carne (sau apă)
- 1 lgt de ulei de măsline (fără dacă sunteți la atac)
- sare, piper
Preparare:
Curățați pulpele de pui de piele și de
eventuala grăsime. Ceapa o tăiați julien și o puneți într-un bol alături
de pătrunjelul verde tocat fin, sucul și coaja de lămâie, paprica,
sarea, piperul și uleiul de măsline. Amestecați bine și adăugați pulpele
de pui. Ungeți bine carnea cu această compoziție. Puneți totul într-un
vas yena sau o tavă și turnați peste supa de carne (iese mai gustoasa
decât cu apă).
Introduceți în cuptorul încins la 180 de
grade pentru 45-50 minute. Pe parcursul șederii în cuptor întoarceți cel
puțin de 2 ori bucățile de pui în vas. Puiul se frăgezește, iar aroma
discretă de lămâie îi dă o savoare aparte.
Rețineți că dr. Dukan permite utilizarea
cepei, patrunjelului verde, a cojii și sucului de lămâie pe post de
condiment, atât în atac, cât și la PP. (pentru zilele din atac sau de PP
, daca nu vreti sa “exagerati” cu ceapa consumați doar puiul și
eventual puțin sos (ca în foto de mai jos).
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu