duminică, 28 aprilie 2013

Tort cu crema de branza si jeleu

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente pentru blat:
-2 oua
-2 linguri cu varf de amidon
-3-4 linguri indulcitor pudra (după gust)
- 1 linguriță plină cu praf de copt
- estență de vanilie

Ingrediente pentru crema
- 300 gr branza
-1 lingurita esenta de capsuni
4 linguri de indulcitor
- 1 plic gelatina 
-100 ml apa

1 plic jeleu

Preparare:

Blatul se face în mod clasic. Se separă albușurile și se bat spumă tare cu mixerul. Se adaugă apoi gălbenușurile și se scoate mixerul. Adăugăm în ploaie (lingură cu lingură) îndulcitorul pudră, praful de copt, amidonul și esența de vanilie și amestecăm încet cu o lingură de lemn. Turnăm compoziția în tava de silicon și o introducem în cuptorul încins la 180 grade. O lăsăm la copt cca 20 de minute (facem testul cu scobitoarea), fiind o cantitate mai mică se coace destul de repede. Chiar dacă ea crește o să vedeți că se lasă puțin după ce o scoateți din cuptor. Așteptați 5 minute și apoi scoateți blatul din forma de silicon pentru a se răci (dacă îl lăsați acolo s-ar putea să facă un condens în partea de jos). Cand s-a răcit îl puneți din nou în forma de silicon și însiropați-l cu următorul sirop: 50 ml apă călduță, o lingură îndulcitor și o fiolă esență de rom.

Pentru crema de branza  mai întâi puneți gelatina la hidratat într-un bol cu apă. Apoi turnați branza într-un bol și amestecați cu îndulcitorul pudră și esența de capsuni. Gelatina hidratată o amestecați cu branza si gati bolul la frigider pentru a se intari.

În final, crema de branza se toarnă peste blatul insiropat, se uniformizează și se introduce din nou în frigider. Se lasă la rece cel puțin 1 ora.

Jeleul se prepara conform instructinunilor de pe pachet si se toarna peste cema de branza.Se da la rece pentru 1-2 ore.

Pofta buna

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu