duminică, 21 aprilie 2013

Tarta "Trio" Dukan

Faza Croazieră, Consolidare, Stabilizare definitivă
 2 porții
 
Ingrediente pentru blat:
-2 oua
-2 linguri cu varf de amidon
-3-4 linguri indulcitor pudra (după gust)
- 1 linguriță plină cu praf de copt
- estență de vanilie

Ingrediente pentru cremă :
- 2 cutii de branza degresata (500 g)
- 6 linguri îndulcitor lichid
-1 fiolă esență de rom(pt crema de cacaua)
-1fiola esenta de vanilie (pt crema de vanilie)
-8 foi de gelatină
- 100 ml lapte degresat
-1 lingura cacaua (pentru crema din mijloc)

Se repeta  ingredientele pt crema de vanilie de deasupra

Preparare

Blatul se face în mod clasic. Se separă albușurile și se bat spumă tare cu mixerul. Se adaugă apoi gălbenușurile și se scoate mixerul. Adăugăm în ploaie (lingură cu lingură) îndulcitorul pudră, praful de copt, amidonul și esența de vanilie și amestecăm încet cu o lingură de lemn. Turnăm compoziția în tava de silicon și o introducem în cuptorul încins la 180 grade. O lăsăm la copt cca 20 de minute (facem testul cu scobitoarea), fiind o cantitate mai mică se coace destul de repede. Chiar dacă ea crește o să vedeți că se lasă puțin după ce o scoateți din cuptor. Așteptați 5 minute și apoi scoateți blatul din forma de silicon pentru a se răci (dacă îl lăsați acolo s-ar putea să facă un condens în partea de jos). Cand s-a răcit îl puneți din nou în forma de silicon și însiropați-l cu următorul sirop: 50 ml apă călduță, o lingură îndulcitor și o fiolă esență de rom

Pentru crema de cacaua mai întâi puneți gelatina la hidratat într-un bol cu apă. Apoi turnați branza într-un bol și amestecați cu îndulcitorul pudră și esența de rom. Gelatina hidratată o puneți în cei 50 ml de lapte degresat încălzit în prealabil și amestecați bine până se dizolvă. Turnați laptele peste branza si uniformizați.

Se repeta instructiunile de preparare si pentru crema de vanilie
 
În final, crema de cacauase toarnă peste crema de vanilie, se uniformizează și se introduce din nou în frigider. Se lasă la rece cel puțin 3-4 ore și apoi se consumă rece.

Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu