duminică, 23 noiembrie 2014

Muffins Dukan





Ingrediente:

  • 2 oua
  • 6-7 lgt de indulcitor (xylitol)
  • 5 lg cu varf de tarate de ovaz macinate
  • 2 lg tarate psyllium
  • 2 lgt praf de copt
  • 7 lg lapte 0,1% grasime
  • un praf de sare
  • esente( de care vreti :))
  • cantitati pentru 6-8 muffins






 Preparare:
Mixam bine ouale cu sarea si indulcitorul, timp de 2-3 minute.
Nu sariti peste etapa asta, le da pufosenie :)
Adaugam si restul ingredientelor uscate, amestecate intre ele,apoi punem laptele. Adaugam esentele.
Punem compozitia in forme de muffins din silicon (silicon neaparat, altfel se lipesc!),si coacem la cuptorul preincalzit la 180C pentru 30 minute.




Pentru ornat am folosit crema de dovleac si crema de branza

 
 
Crema de dovleac:1 dovleac, 1 cutie Quark, 2 linduri indulcitor, esenta de portocale, 2 plicuri gelatina (am folosit crema si la alta prajitura :) )
Piureul de dovleac se prepara cu 4 - 5 ore inainte sau chiar cu o zi inainte. Dovleacul se spala, se decojeste apoi se taie cuburi.




Se pune intr-un vas cu foarte putina apa (150 - 200 ml) si se lasa sa fiarba inabusit, sub capac, aproximativ 10 minute. Imediat se scoate din apa, se lasa la scurs si dupa racire se pune in blender pentru a prepara piureul.


 
Pentru prepararea cremei procedam astfel: Gelatina se hidrateaza 10 minute in  apa rece. Gelatina hidratata se incalzeste pana la topire apoi se incorporeaza in piureul de dovleac.

Se adauga indulcitorul,esenta de portocala si branza. 



Crema de branza: 1 cutie Quark,2 linguri indulcitor, esente, colorant alimentar.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu