sâmbătă, 15 noiembrie 2014

Tort cu crema de dovleac Dukan



Ingrediente:

Blat:
  • 250gr branza degresata
  • 100 gr iaur degresat(0.1 %)
  • 3 oua
  • 6 linguri tarate de ovaz
  • 2 linguri de indulcitor
  • esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
Crema de dovleac:
  •  1 dovleac
  • 1 cutie Quark
  • 4 linguri indulcitor
  • 2 plicuri gelatina
  • esenta de portocale
Preparare:

Piureul de dovleac se prepara cu 4 - 5 ore inainte sau chiar cu o zi inainte. Dovleacul se spala, se decojeste apoi se taie cuburi.
Se pune intr-un vas cu foarte putina apa (150 - 200 ml) si se lasa sa fiarba inabusit, sub capac, aproximativ 10 minute. Imediat se scoate din apa, se lasa la scurs si dupa racire se pune in blender pentru a prepara piureul.



Se incalzeste cuptorul la 190 grade C.


Incepem cu prepararea blatului:  Se separa albusurile de galbenus iar albusurile se bat spuma. Se amesteca toate ingredientele si se pun in tava pe foaia de copt sau in forma de silicon. Se tine la cuptor aprox 20 min pana se rumeneste.

Pentru prepararea cremei procedam astfel: Gelatina se hidrateaza 10 minute in de apa rece. Gelatina hidratata se incalzeste pana la topire apoi se incorporeaza in piureul de dovleac.Se adauga indulcitorul si crema de branza.








Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu