joi, 20 noiembrie 2014

Musaca cu vinete dovlecei si rosii




Ingrediente:
  •  400 g carne tocata de curcan
  • 1 iaurt, max 2% grasime(eu folosesc iaurt probiotic sau grecesc de la Olimpus)
  • 1 ou gaina
  • 1 ceapa mare
  • 1 legatura mica de marar
  • 1 dovlecel mic
  • 1 vananta mica
  • 2 rosii medii
Pentru deasupra:
  • 2 lg iaurt 2%
  • 1 ou gaina
  • 3 lg de apa
  • 1 lgt marar tocat
Preparare:

Calim carnea tocata intr-o cratita/tigaie antiaderenta, cu capacul pus, pt cca 20 de minute.
Adaugam ceapa tocata marunt si cca 50 ml de apa, sare, piper si lasam pe foc acoperit inca 10 minute.
La mine carnea s-a cam facut cocoloase, asa ca am pus-o putin in robot si am pulsat de cateva ori,pana am maruntit totul bine. Adaugam mararul tocat marunt.
Punem intr-o tava micuta/cratita, un strat de rondele de vinete, dovlecei, rosii, taiate de cca 0,5 cm grosime, alternadu-le si suprapunandu-le putin.
Punem carnea deasupra legumelor, in strat uniform.Facem un amestec din iaurt, ou si cca 200 ml apa si  putina sare si turnam peste carne,cu polonicul, cca 2/3 din compozitia obtinuta.
Asezam peste carne, inca un strat de rondele de vinete, dovlecel si rosii, intercalate si usor suprapuse.
Turnam deasupra restul de amestec de iaurt oua apa retinut mai devreme.
Acoperim cu un capac si dam la cuptorul bine incins (180C) pentru cca 40 minute.
Facem un amestec de 2 lg de iaurt,, 4 oua de prepelita si 3 lg de apa cu putin marar si turnam peste legume.
Mai lasam la cutor, fara capac cca 20 minute.
Buna si calda si rece.

Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu